Semmelweis-nap alkalmából Simicskó István kifejtette: a kormányzat a korábban sosem látott mértékű infrastrukturális fejlesztések mellett különös figyelmet szentel a szakdolgozóknak, hiszem a munka oroszlánrészét nem önmagukban a kórházi épületek, vagy a berendezések végzik, hanem a szakdolgozók.
 
Ezért amikor az egészségügy támogatására gondolnak, elsősorban a szakdolgozók helyzetének javítására kell gondolni. Ennek mentén a kormány a védekezésben résztvevőknek 10 napos fizetett szabadságot biztosít, továbbá a jövő évi költségvetésben 2884 milliárd forintot fordít az egészségügyre, ami 1700 milliárddal több, mint 2010 előtt - sorolta.
 
Simicskó István kiemelte, hogy a Semmelweis-nap törvénybe iktatásával az Országgyűlés az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók számára nem csupán egy munkaszüneti napot biztosított, hanem ez a nap jelképe a társadalom hálájának és elismerésének az általuk végzett munkáért.
 
Kitért arra is: a szervezett egészségügyi rendszer a modern államok és a tudomány közös vívmánya. Orvosok, ápolók, gyógyszerészek, kutatók, az őket segítő adminisztratív munkát végzők és még sok szakterület együttműködése szükséges ahhoz, hogy "betegségünk esetén a megfelelő ellátásban részesüljünk".
 
A gyógyulást nem csupán az előírt gyógyszer vagy kezelés segíti elő, hanem az egészségügyi dolgozók gondoskodása, és "a kiszolgáltatott helyzetünkön átsegítő emberséges hozzáállása" - írta a kormánypárti frakcióvezető, egyúttal köszönetét fejezve ki az egészségügyben dolgozóknak.