Ez a beruházás korszakváltást jelent a magyar agráriumban, mert ez által a precíziós gazdálkodás terén komoly előrelépéseket tehet az ország – közölte az agrárminiszter.

Nagy István elmondta: a beruházásért felelős német vállalat harminc hektáron üvegházat, ötven hektáron szabadföldi kertészetet és szintén ötven hektáron feldolgozó- és logisztikai központot hoz létre, ahonnan a termékeket Európa-szerte szállítják majd. Szavai szerint ez a régió gazdáinak nagy segítség, hiszen a beruházó vállalja a termények feldolgozását, emellett szervezni kívánja a zöldség és az erdei gyümölcs feldolgozását, és kiszállítását Magyarország más területeiről, illetve a határon túlról érkező terményeknek is.

A beruházás által a német vállalat ötezer új munkahelyet teremt majd és vállalta, hogy alkalmazottjainak egy új „települést” – ingatlanokat, a megfelelő kiszolgáló infrastruktúrával együtt – épít a térségben. 

A létrejövő feldolgozó kapacitás az egész környéket, sőt Magyarország zöldség- és növénytermesztést is befolyásolja majd – hangsúlyozta Nagy István.