Az esküt tevő tűzoltók öthónapos kiképzést tudhatnak maguk mögött. A fiatalok kiválóan vették az első akadályt, mindannyian sikeresen elvégezték a tűzoltó szakképzést. A nyolc újonnan kiképzett tűzoltó közül négyen – Bucsi Bence őrmester, Kerekes Szabolcs őrmester, Somogyi András őrmester és Varga Áron Frigyes őrmester – a Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon teljesítenek szolgálatot.

Kiss Tamás Dávid őrmester és Takács Gábor őrmester a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon, Kiss Bence István őrmester és Sashalmi Tibor őrmester pedig a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Csornai Katasztrófavédelmi Őrsénél kezdte meg a munkát beosztott tűzoltóként.

Az újoncokat Sári Ákos alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese fogadta a megyei igazgatóságon, ahol gratulált nekik a képzés sikeres elvégzéséhez. Az igazgatóhelyettes elmondta, hogy az elmúlt hónapokban megkapták az elméleti alapokat, amelyre építkezni kell, de az igazi gyakorlati munka, a tűzoltóvá válás most kezdődik az új munkahelyükön, ahol számíthatnak az idősebb tűzoltók segítségére, tapasztalataikra. A fiatalokat arra kérte, hogy munkájukat kellő alázattal végezzék, törekedjenek arra, hogy szolgálati helyükön mielőbb igazi csapattaggá váljanak. Az igazgatóhelyettes búcsúzóul eredményes munkát, sok szerencsét és szép pályafutást kívánt mindannyiuknak.l