A szervezet által hétfőn az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a program célja a veszélyeztetett, hátrányos helyzetű, krízishelyzetben lévő emberek, családok igényeihez és szükségleteihez igazodó, korszerű infrastruktúra kialakítása volt.
 
A fejlesztés által érintett 28 helyszín közül tizenegy helyen összesen 4049 négyzetméter infrastrukturális felújítás történt annak érdekében, hogy a szervezet szolgáltatásai hatékonyabbá váljanak. A projektben épületek átalakítása, bővítése, akadálymentesítése és energetikai korszerűsítése szerepelt; külön figyelmet fordítottak az esélyegyenlőségi, a környezeti és a fenntarthatósági szempontokra.
 
Mindezek mellett három gépjárművet, 310 informatikai eszközt, tíz mobilraktárat, 280 irodabútort, húsz fénymásolót, 25 defibrillátort, valamint csecsemőápolási és gyakorlóbabákat szerzett be a szervezet.
 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
 
A Magyar Vöröskereszt számára folytonos és növekvő kihívást jelent, hogy az épületállománya és annak infrastruktúrája korszerűtlen, és mivel az energiahatékonysági elvárásoknak sem tesznek eleget, magasabb rezsiköltséggel terhelik a szervezet költségvetését - írták.