A cég - amely két év alatt ötszáz járművet szállított a hazai közlekedési vállalatoknak - a következő hetekben indítja útjára kapacitásnövelő beruházási programját. A bővítés építés- és gyártástechnológiai fejlesztésekkel járul hozzá a gyártó piaci pozíciójának megőrzéséhez.
    
A lapnak Tormássy Attila kommunikációs vezető elmondta, hogy a teljes egészében saját forrásból megvalósuló programban másfél-két év alatt a mosonmagyaróvári autóbuszgyártó csarnok mintegy négyezer, a győri, autóbuszokat összeszerelő üzem pedig ezer négyzetméterrel bővül, továbbá modernizálják az 1879-ben felépült öntödét, és csúcstechnológiájú gyártóeszközöket szereznek be. 
    
Hozzátette: emellett idén és 2019-ben is új Credobus-modellek piaci bevezetését kezdik meg, amelyek fejlesztésére további jelentős saját pénzeszközöket fordítanak. A fejlesztés célja a kapacitás bővítése mellett a hatékonyság és a termelékenység növelése, ugyanis a járműipar legnagyobb kihívása a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben a megfelelő számú és képzettségű szakember megtalálása.