A beszerzési forrást jelentő elsőrendű vádlottól a hatóságok tavaly nyáron amfetamint, félkilónyi marihuánát, több mint fél kiló kokaint, 150 lőszert, az álmennyezet alól pedig tízezer eurót (több mint 3,2 millió forint) foglaltak le – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.
    
Takács Péter főügyész közleménye szerint a kábítószerek összességében különösen jelentős mennyiségűnek számítanak. 
    
A másodrendű vádlottól 1,7 millió forintot, a harmadrendű vádlottól 99 lőszert foglaltak le. Ők összesen négyszáz gramm marihuánát adtak tovább. A drogot a kollégiumban az ott lakó negyed- és ötödrendű vádlott terjesztette. A vádirat szerint legalább 125 alkalommal értékesítettek a kollégiumi szoba ágyneműtartójában tárolt összesen négyszáz gramm kábítószerből. A szobában egy befőttesüvegben 565 ezer forintot is találtak a hatóságok. 
    
Az elsőrendű vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem és lőszerrel való visszaélés, a másik négyet kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolják. Ha beismerik tettüket, az elsőrendű vádlottra hat év, a többiekre három év szabadságvesztés kiszabását indítványozza a főügyészség.