Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 124-es kilométernél található Rába-hídon február 19-én dilatációs szerkezet javítási munkákat kezdtek el a szakemberek. A feltárási munkák során olyan új, további javítást igénylő feladatok merültek fel, melyek helyreállítása előreláthatóan 3 hetet is igénybe vehet – közölte a közútkezelő közleményében.

A javítási munkák a belső és külső sávokat is érintik, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. komáromi mérnökségének munkatársai úgynevezett 2+1+1 sávos terelést építenek ki február 26-án, kedden az időjárási körülmények és a forgalomnagyság függvényében.

 A terelés kiépítése után a Hegyeshalom felé vezető oldalon az M1-es autópálya érintett szakaszán a belső és külső sávokat lezárják, a nehézgépjárműveket a leállósávra, míg a személyautókat a Budapest felé vezető oldalra terelik. A főváros felé a közlekedők így a leálló-, illetve a külső sávon haladhatnak majd a munkavégzés ideje alatt. A sávelhúzással érintett pályaszakaszon sebességkorlátozást is bevezetnek a szakemberek a munkaterületen dolgozók biztonsága érdekében.