Állampolgári jelzés alapján tartottak kutatást a nyomozók 2019. július 9-én 16 órakor egy feketeerdei családi házban. Ennek során a lakás egyik szekrényében egy sörétes vadászpuskát és az ahhoz tartozó 10 darab lőszert találtak, amiket lefoglaltak. A házban lakó 66 éves szlovák állampolgárságú férfi a helyszínen elismerte, hogy a fegyver és a lőszerek a tulajdonát képezik, azonban a szükséges fegyvertartási engedéllyel nem rendelkezik.

A nyomozók a férfit elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították, ahol lőfegyver engedély nélküli megszerzésével vagy tartásával elkövetett lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsított kihallgatásán elmondta, hogy a fegyvert, valamint a hozzá tartozó lőszereket akkor vásárolta, amikor az Amerikai Egyesült Államokban élt, majd Szlovákiába történő visszaköltözésekor magával hozta azokat. Később, amikor Magyarországra átköltözött, a fegyvert és a lőszereket – bejelentés nélkül – otthonában tárolta.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a szlovák állampolgárral szemben folytatott nyomozást elvégezte és az iratokat a napokban az illetékes járási ügyészségnek megküldte.