Csütörtök éjjel gyengén és közepesen felhős lesz az ég, helyenként zápor is előfordulhat – nagyobb eséllyel az éjszaka első felében. A déli, délkeleti szelet élénk, Sopron és Szeged térségében időnként erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet éjszaka többnyire 2 és 8 fok közé süllyed, de északkeleten a szélvédett, kevésbé felhős tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Csütörtökön napközben erősen és gyengébben felhős időszakok váltják egymást, de összességében mindenhol kisüt több órára a nap. Helyenként alakulhat ki zápor, legnagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon és az Alföldön. A délkeleti, déli szelet napközben többfelé erős lökések kísérik. A hőmérséklet nappal 17 és 23 fok közé emelkedik.

Pénteken délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre nagyobb területen várható eső, zápor, néhol zivatar, de keletre csak késő délután, este érkezik meg a csapadék. A délkeleti szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 16 és 22 fok között várható, de a tartósabban csapadékos nyugati tájakon csak 12 és 15 fok között valószínű.

Szombat éjszaka a Dunántúlon, napközben keleten is felszakadozik a zárt felhőzet, majd gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Keleten a déli órákig több helyen várható eső, zápor, majd ott is már csak helyenként valószínű záporeső. A délies szél kezdetben néhol még erős lesz, majd mérséklődik a légmozgás. Éjszaka a hőmérsékleti minimum 2 és 9, a nappali maximum 12 és 19 fok között alakul.

Vasárnap többnyire erősen vagy közepesen felhős időre számíthatunk, elszórtan várható zápor, nagyobb eséllyel délnyugaton. A keleti, északkeleti szél többfelé megélénkül. Éjszaka 2 és 9, nappal 16 és 21 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

Hétfőn újra érkezik némi csapadék, néhol zivatar is kialakulhat, de hőmérséklet tekintetében nagy változásra nem kell számítanunk.