Bejelentés érkezett a rendőrségre április 28-án hajnalban arról, hogy ismeretlenek több dolgot is elloptak egy családi házból Mecséren. A rendőröknek a tulajdonos elmondta, hogy egy gázpisztolyt, szeszes italt és cigarettát vittek el a lakásából. A nyomozók – a lopás vétsége miatt indított eljárás során – az ingatlanban tartott helyszíni szemle alkalmával 127 0,22-es kaliberű kispuskalőszert találtak és foglaltak le.

Az 57 éves bejelentőt az egyenruhások elfogták, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol lőfegyver engedély nélküli megszerzésével vagy tartásával elkövetett lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését és elmondta, hogy az éleslőszereket több éve kapta egy külföldön élő ismerősétől, azokat csak tárolta otthonában.

Betörtek hozzá, majd lőszerek miatt a bejelentőt vitték el a rendőrök
 

 

A büntetőeljárás során kirendelt fegyver-és nyomszakértő megállapította, hogy a 127 töltény működőképes, céllövő-vadásztöltények, amelyek kaliberüknek megfelelő fegyverben működtetve emberi élet kioltására alkalmasak.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.