Fekete Péter felidézte: januárban kapta meg azt a segélykérő levelet, amely arról szólt, hogy egy harminc éves múlttal rendelkező múzeumot bezárna az ellenzéki vezetésű VIII. kerületi önkormányzat. Gyorsan keresni kezdték a megfelelő helyet a hosszú évtizedek gyűjtőmunkájával felhalmozott kincseknek. A munka sikerrel járt, a Zászlómúzeum anyaga az MKVM-be került, ahol szakértő kezek gondoskodnak róla - tette hozzá.
 
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Józsefváros korábbi polgármestere hangsúlyozta, hogy a VIII. kerületi önkormányzatban ma "a kultúra tudatos leépítése zajlik": éppen a magyar kultúra napjára időzítették például Józsefváros három kulturális intézménye - a Zászlómúzeum mellett a Józsefvárosi Galéria és a H13 Ifjúsági Központ - bezárását.
 
Török Róbert, az MKVM igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy rövidesen megkezdik a Zászlómúzeum anyagának leltározását és tudományos feldolgozását, ezt követően a gyűjtemény darabjait időszaki kiállításaikon és egyéb felületeken mutatják be a közönségnek.