Emlékeztettek: a katonák több területen segítették és jelenleg is segítik a rendőrséget, a központi közigazgatást és az egészségügyet a veszélyhelyzettel kapcsolatos feladataik ellátásában.
 
Folyamatosan részt vettek a többi közt a határvédelmi és határzárási feladatok ellátásában, biztosították a humanitárius korridorokat, jelenleg is fertőtlenítik az intézményeket és ellátják a kórházparancsnoki feladatokat is - sorolták.
 
Közölték: Magyarországon a járványügyi adatok mára lehetővé teszik, hogy körültekintően, lassan visszatérjünk a megszokott életünkhöz.
 
Így fokozatosan a feladataik egy részéből a katonák is visszatérhetnek eredeti szolgálati helyükre. Ezt követően ismét az alaprendeltetésükből adódó feladataikra tudnak majd koncentrálni, valamint kiemelt hangsúlyt kapnak a képzések, kiképzések, a hazai és nemzetközi gyakorlatok, az átképzések az új technikai eszközök használatára - írták.
 
Kitértek arra, hogy a határzárási és korridorfeladatokat ellátó csaknem 300 katona már korábban, június 22-én visszatérhetett eredeti szolgálati feladatához, míg a kijelölt egészségügyi intézmények támogatásában és a jelenlétfokozó közterületi járőrözésben részt vevő mintegy 1700 honvéd pluszfeladata 2021. június 30-ával ért véget.
 
"Rendőr bajtársainknak köszönjük a közös szolgálatot, az együttműködést, egymás támogatását, hogy együtt szolgálhattuk a magyar embereket ezekben a veszélyhelyzeti feladatokban is. Továbbá köszönjük a magyar állampolgárok együttműködését és pozitív visszajelzését a katonák munkáját illetően!" - olvasható a közleményben.